Nu fac asta de obicei :))

Așa cum prevestea și titlul acestui articol este ceva neobișnuit pentru tematica blogului, cu toate acestea, îmi voi lua libertatea să scriu câteva rânduri despre un eveniment extrem de important ce se petrece zilele acestea în Bacău…Da, ÎN BACĂU, chiar dacă pare bizar, în Bacău se întâmplă ceva. Este vorba despre Theaterstock, festival de teatru nonformal , desfășurat între 1 și 16 august.

Doamna Director al Teatrului Municipal Bacovia, Anca Sigartău, a propus un nou tip de eveniment, diferit de serbările manelizate precum Zilele Bacăului sau Hramul orașului, ea ne-a propus un festival cultural, cu peste 130 de spectacole, 19 companii internaționale și peste 1600 de artiști din țară și străinătate. Orașul a prins în sfârșit viață, asta spun toți băcăuanii, dar așa cum era de așteptat, au apărut și haterii, cei care se plâng că sunt prea scumpe bieletele, că este o risipă de bani, că nimeni nu este interesat, că nu se pune accent pe actorii Teatrului Bacău. Dacă Teatrul Bacovia ar fi fost atât de apreciat, credeți că lumea nu s-ar fi îngrămădit în orice stagiune la teatru, dar oamenii nu o fac iar acesta ar trebui să fie un mesaj pentru toți. Nume uriașe ale dramaturgiei românești, precum Maia Morgenstern, Marius Manole, Tudor Chirilă, Marius Florea-Vizante, Aurelian Temișan, Anca Sigartău și multi altii urcă pe scenele băcăuane pentru a-i încânta pe spectatori. La capitolul ”Street Art Performance”, în Bacău au ajuns trupe renumite la nivel mondial, precum francezii de la ”Les comandos percu”, prezentând un show de artificii și percuție, Compagnie OFF, sau Compagnie Bilbobasso.

Sper ca până la sfârșitul festivalului, impresia tuturor băcăuanilor să rămână aceeași, și în 2016 să avem din nou parte de Theaterstock, un eveniment ce, chiar și pentru 16 zile, schimbă radical fața micuțului orășel de provincie.

Nu în ultimul rând, aș vrea să-i urez Doamnei Anca Sigartău succes în toate proiectele viitoare și o ședere de cât mai lungă durată în Bacau.

Vă mulțumesc !

1 meme theaterstockSursa: http://liviu-terinte.blogspot.ro/, http://www.inimabacaului.ro/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s